AI предсказва колко успешен ще е даден филм на базата на трейлъра му

Ще ни подвеждат ли да гледаме даден филм с точно настроен трейлър?

Съвременните трейлъри на филми вече активно търсят, а и привличат вниманието ни, а нова интересна технология може да доразвие тази тенденция в бъдеще, съобщава Engadget.

Учени от 20th Century Fox са създали система за „дълбоко обучение“, която може да предсказва кой е най-вероятно да гледа даден филм на базата на трейлъра му. Това е възможно чрез обучението на система, която свързва изследване на стотици трейлъри, а технология за изкуствен интелект прави връзка между визуалните елементи (цветове, лица, гледки и др.) и представянето на филма в различни демографски групи.

Новата система е използвана и в реални условия като изглежда е доказала ефективността си. Успешно е предсказан успехът на определени филми, без да се споделят подробности.

Разбира се засега има и очаквани недостатъци като невъзможността за отчитане на темпоралната информация.

AI системата може да помогне на студиото да създава трейлъри, които да накарат хората да гледат даден филм, което ще е добре за бизнеса, но е важно и да не накърнява

За още интересни статии от superhandy.org ни последвайте на нашата фейсбук страница. https://www.facebook.com/superhandy.org/

Източник: www.digi.bg

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*