10 странни бизнес идеи, които направиха милионери своите създатели-ЧАСТ 1

1.Женен мъж, създаде уебсайт за афери между семейни хора. Ashleymadison.com е сайт за запознанства с разликата, че приема регистрация само на обвързани хора, или на тези, които искат да имат афера с женен човек. Лозунгът на сайта е “Животът е кратък. Имайте афера”. Основателят на сайта е бившият адвокат Ноел Бидерман, който е щастливо женен мъж. Сайтът има 3,2 милиона регистирани потребители.

2. Човекът, който създаде бизнес за милиони от почистване на кучешки изпражнения.
Matthew Osborn никога не е преполагал, че този бизнес един ден ще го направи милионер. Osborn започва бизнеса си  през 1987, когато той отваря своята фирма  Pet Butler в Кълъмбъс, щата Охайо. По това време, Osborn работел на две места, на пълен работен ден и печелел по-малко от $ 6 на час, на всяка своя месторабота.  Понеже има две деца, отчаяно търсел начин да повиши своите доходи. Той проучил, че в района, където живее имало около 100 хиляди кучета. Бизнесът му се развивал бавно, а въпреки мръсната работа по почистването на изпражненията от домашните любимци, Osborn си спомня как се е  радвал на удовлетворението на клиентите, зареждал се с ентусиазъм от работата на открито, в някои от най-хубавите дворове в Охайо. 

В наши дни Osborn има наети  седем души, притежава автопарк от шест товарни автомобила, обслужващи около 700 редовни клиенти. Днес Pet Butler е най-големата компания в щата, предлагаща почистване и извозване на отпадаци от домашни любимци, обслужваща около  3000 клиенти.

 

ПРОЧЕТИ – 10 странни бизнес идеи, които направиха милионери своите създатели – ЧАСТ 2

 

3. Тийнейджърът, който направи милиони от производството и продажбата на домашно сладко по рецепта на баба си.
Докато повечето успешни предприемачи правят пари от изграждане и популяризиране на уеб сайтове, Фрейзър Дохърти изгради империята си с помощта на по-традиционен начин. Фрейзър започва да прави конфитюри на 14 годишна възраст по рецептите на баба си, в кухнята на своите родители. На 16 години напуска училище, за да работи в своята компания за производство на сладко SuperJam  на пълно работно време. SuperJam продава около 500 000 бурканчета на година, в момента нейния пазарен дял заема около 10% от UK конфитюрен пазар.

4. Компанията, която направи състояние от продажбата на очила за кучета. Очила за вашето любимо куче? Някой се е сетил вече за тази идея и действително започва производството им, като ги превръща в бизнес за милиони долари. Бизнесът е получил вниманието и подкрепата на CNN, Дамски Свят, People, Regis, National Geographic и Animal Planet. Започвайки с очила фирмата сега разширява своята дейност в множество други аксесоари за домашни любимци, които включват раници, флотационни якета, тениски, шапки, и играчки.

5. Човекът, който стана милионер от производството на пластмасови кости
Кой някога би си помислил, че ще има пазар за фалшиви пластмасови кости? 
Ken Ahroni остава разочарован, че всяка година само двама души в семейството, събрани  около масата на деня на благодарността, успяват да си пожелаят нещо. Така той решава да създаде LuckyBreak, компания, която ще направи синтетични кости със звука и усещането за истински пуешки кости. Сега компанията прави 30000 кости на ден, специално проектирани с надпис за лични, корпоративни и промоционални цели. Продажбите им са над 2,5 милиона щатски долара годишно.

6. Kim Levine, изобрети Wuvit, малки торбички, които се предлагат в различни модели и се превръщат във възглавнички под въздействието на топъл въздух. Ким осъзнава, че ако напълните някаква подходяща текстилна торбичка с царевица за пуканки, зашиете я заедно  с царевицата, и след това я поставите в микровълновата –  ще създадете топла, отпускаща възглавница. Kim Levine се втурва да създаде идеята си в продукт, с помощта на шевна машина, като създава бизнес за милиони. Първоначално мислела концепцията Wuvit ® да бъде единствено чудесен подарък за семейството и, както и за хората около нея. Скоро разбира, че идеята има огромен потенциал. Местните родители започнали да я търсят дори през нощта, с молба за още една успокояваща възглавница, защото децата им не могат да спят без Wuvit ®, тогава тя осъзнава, че има страхотна възможност. Започва да убеждава местните търговци на дребно да предлагат нейния продукт, обикаля занаятчийски изложби, където сама продава възглавничките си, а най-накрая получава голяма подкрепа от  Saks Department Store, когато започват да предлагат продуктите Wuvit в техните магазини. Сега тя е милионер и дори е написала книга за усилията, които е положила за да изгради своя бизнес.

7. Студентът, който продаде пиксели за $ 1 млн. от уеб сайт
През 2005 г., а 21-годишният студент в Англия на име Алекс Тю стартира сайта на Million Dollar, чрез които той продава пиксели 1000 ? 1000 за $ 1. Въпреки, че това е една изключително проста идея, уникалният проект привлича огромни количества отразяване в пресата, и в крайна сметка младежът спечели $ 1,037,100 в рамките на няколко месеца – а последните пиксели продаде по 38 100$.След това създаде безброй сайтове имитиращи първия, но почти всички се провалиха, тъй като идеята вече не е актуална и търсена.

8. Човекът, който създаде компания, осигуряваща извинителни писма и бележки, ако Ви се наложи да пропуснете работа. Имате ли нужда от извинение, за да пропуснете работа? Компанията предлага извинителни бележки на всички работещи на територията на САЩ, само срещу $ 25 на бележка. Те могат да бъдат бележки, които са написани от професионален лекар или болница, дори фалшиви призовки за съд, или писма с автентичен вид, че сте на погребение, сватба или сте притърпели инцидент в следствие на природен катаклизъм. Основателят започнал бизнеса за $ 300, от своя малък лаптоп в щата Оклахома. Към днешна дата сайтът получава около 15 000 посещения на месец.

9. Монасите, които продават над 2,5 милиона касети за принтер
Отец Бернар Маккой е CEO на LaserMonks.com, интернет търговец на дребно, който продава на дисконтирани принтерни касети и други офис консумативи. Клиентите включват физически лица и църкви, заедно с гиганти като Morgan Stanley (Research) и Горската служба на САЩ. Това е доходен бизнес. Продажбите са се увеличили от $ 2,000 през 2002 г., първата пълна година от дейността на дружеството, на около 2,5 милиона щатски долара през 2005 година. Идеята за LaserMonks.com дойде при баща McCoy един ден, когато си принтер се наредиха на мастилото. Той пазарували наоколо за нова касета с мастило, но не можех да намеря някой, който е на разумна цена. В началото LaserMonks.com се състои от няколко монаси, седящи наоколо с черен прах и празни пластмасови касети, пълнене на няколко поръчки на ден. Днес монасите казват, че те са служили повече от 50 000 клиенти, и те обработват 200 до 300 дневно поръчки за широк спектър от учебни материали и офис консумативи

10.Момичето, което направи 1,5 милиона долара лично богатство, чрез предлагане на оформление за лични профили в социалната мрежа MySpace.Тийнейджърката, което имаше творчески усет създаде сайт, наречен WhateverLife, който  предлага готови шаблони за дизаин на профили за MySpace, както и безплатни уроци. Нейната работа е впечатляваща. За своите 17 години, тя вече е направила над 1 милион долара. Сайтът й привлича повече от 7 милиона посетители месечно. 

 

ПРОЧЕТИ – 10 странни бизнес идеи, които направиха милионери своите създатели – ЧАСТ 2

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*