ТОП 10 Устройства и технологии, които не са наложили на пазара! (2019)

Интересувам се много от развиващите се технологии и устройства, но в това видео реших да отделя малко внимание на провалилите се в пазарно отношение такива. Някои от избраните устройства са наистина абсурдни, но други пък са доста иновативни и да си призная ме е малко яд, че не са стигнали до масово производство. В класацията днес съм добавил и едно изпреварило времето си, българско устройство. Изгледайте видеото, за да разберете кое е то!

Приятно гледане : )

Абонирайте се за:
Youtube: https://www.youtube.com/user/SuperHan…
Facebook: https://www.facebook.com/superhandy.org/
Instagram: https://www.instagram.com/super.handy/

Предишни епизоди:
-Уникални деца гении по света! ТОП 10 (2019) https://youtu.be/eeoHz3T6K8w
-Изобретенията, които промениха света! ТОП 10 (2019) https://youtu.be/qvn1iaBHcfs
– Места в Слънчевата система, където може да има живот! https://youtu.be/LP2XAiQRYAY
– 7 ФАКТА ЗА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА https://www.youtube.com/watch?v=cHlWV…

Надявам се това видео да ви е харесало, а ако е така, дайте един палец нагоре, абонирайте се за канала с камбанката и можете да го споделите в социалните мрежи. Така ми помагате изключително много. Благодаря Ви!

#superhandy #Top10 #Топ10

10 Google Glass
Да се окачестви Google Glass като напълно неуспешен проект би било малко несправедливо. Това очевидно от самото начало беше експериментален проект и Google със сигурност не са очаквали да постигнат голям търговски успех с него. Проектът Google Glass официално бе обявен през юни 2012 година и получи голямо внимание в света на технологиите. Не бяхме виждали такъв продукт преди и естествено бяхме развълнувани или поне любопитни.

9. TV Photo Viewer Майкрософт
Дата на излизане: 2001 Какво представлява? Флопи диск, който показва изображения на вашия телевизор Цена: 159 долара Защо се провали? По времето, когато TV Photo Viewer се появи за първи път, флопи дисковете вече започнаха да отживяват, а показването на изображения директно от дигиталната камера на телевизора беше нещо елементарно, което изисква само няколко кабела.

8. ТЕЛЕВИЗОРЪТ НА Аpple
Телевизорът на Apple се появява през 1993 г., но така и не успява да привлече голямо внимание. Той бе първият опит на компанията да осъществи интеграция между телевизия и компютър, но технологията се оказа безсмислена за хората, имащи двете устройства поотделно. Едва няколко месеца след дебюта на Mac TV, компанията официално му „дръпна щепсела“ и го спря от производство

7. Газотурбинни мотори
Те се използват повече от век в авиацията, но единствено Chrysler някога се е опитвал да ги въведе и в автомобилите. Предимствата им са, че имат по-малко движещи се части и съответно са по-неподатливи на повреди, а също, че могат да използват най-различни типове гориво. За съжаление газотурбинният двигател изисква сложна стартова процедура, харчи доста даже по американските стандарти, и не е впечатляващо бърз. Технологията вероятно e можела да напредне, но никой друг не се захвана с нея, за да осигури конкуренция, а през 70-те Chrysler фалира и трябвало да бъде спасявана от правителството.

6. Нечупливите прозорци
През 40-те гениалният изобретател Престън Тъкър решава по радикално различен начин проблема с натрошените стъкла при катастрофа. В своя новаторски автомобил Tucker 48 той направи предното стъкло нечупливо…

5. Електромагнитно окачване
Несъмнено свързвате компанията Bose най-вече с качествени аудиосистеми и слушалки. Но в края на 70-те основателят й д-р Амар Боуз се амбицира да създаде съвършеното автомобилно окачване. Ползващо електромагнити, то е способно да изглажда абсолютно всички неравности и да поддържа колата идеално изправена при (почти) всякакви условия…

4. Ракетни спирачки
Още през 40-те години няколко американски компании започнаха да проучват възможността да използват ракети за аварийно спиране на автомобилите. При тестовете те, вградени в предния капак и с насочени напред и нагоре струи, даваха до 2g спирачна сила – много окуражаващ показател. Проблем се оказа обаче безопасността, и така идеята беше изоставена.

3. Ѕеgwау
Ѕеgwау e eлe?тpичec?o caмoбaлaнcиpaщo ce пpeвoзнo cpeдcтвo c двe ?oлeлa, paзпoлoжeни oт двeтe cтpaни нa вoдaчa, нaпoдoбявaщo ?oлecницa. Изoбpeтeнo oт Дийн Kaмeн.

2. ЯДРЕН РЕАКТОР В АВТОМОБИЛИ И САМОЛЕТИ
Идеята да се създаде автомобил на бъдещето, без вредни емисии и с невероятно дълъг пробег с едно зареждане не е нова. През 50те години на 20ти век, Форд опитва да създаде автомобил задвижван от ядрен реактор. Реакторът трябвало да функционира по същия начин, както в ядрена електроцентрала….

1. Първият Български мобилен телефон (GSМ)
През 1964 г. в България се ражда едно интересно устройство. В София Талантливият инж. Христо Бъчваров конструира първия в България преносим джобен телефон, който позволява по всяко време да избирате абонати от градската телефонна мрежа

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*