Сайтът, който ще ви изтрие от интернет

Ако смятате, че трябва да направите чистка на вашите интернет следи, тогава не търсете повече. Шведски сайт предлага да ви помогне да изтриете вашия онлайн отпечатък с едно кликване на бутон.

Сайтът, наречен Deseat.me е разработен от Wille Dahlbo и Линус Unneb?ck. Това което трябва да направите е да влезнете във вашият Google профил през сайта и той ще свърши всичко останало.

Ако се притеснявате за сигурността, от сайтът твърдят, че “неприкосновеността  на личния живот и сигурността на данните е нещо, което те считат за изключително важно.” Сайтът използва само Google OAuth протокол, което означава, че не разполага с достъп до данните ви за вход.

На този етап изглежда, Deseat.me все още има ограничени функции  като сайтът работи само за сметки, свързани с профила ви в Google. Също така, в някои случаи, следи от вашето онлайн присъствие ще бъдат на разположение. Например, снимки на Вас в Facebook страница на приятел, ще останат.

Все пак, ако имате нужда от почивка, бъдете внимателни какво си пожелавате. Този сайт не е предназначен като функция пауза, кликнете ли веднъж, изтривате завинаги.

Все още имате интерес? Посетете: Deseat.me

 

Източник:
http://www.iflscience.com/technology/this-site-helps-you-delete-your-accounts-and-disappear-from-the-internet/

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*