Първи трейлър на „ДОБРИ“ от младия режисьор Орлин Милчев – Атила

Темата с бежанския проблем продължава да вълнува VIBES. След като вече ви запознахме с две момчета от арабски произход, осъществили интригуващ и смел експеримент в центъра на София, сега ще ви представим и първи трейлър на късометражния филм „ДОБРИ“. Режисьор на проекта е младият творец Орлин Милчев, популярен и в българските хип-хоп среди с артистичния си псевдоним Атила.

В случая обаче Орлин разгръща потенциала си в друга сфера, различна от хип-хоп сцената, където вече няма какво да доказва. А именно – киното.

„ДОБРИ“ засяга по крайно интересен начин наболелия в българското общество бежански проблем, пречупвайки го през призмата на обикновения и семпъл човек от малкото село. Онези хора, които често са и сред най-податливите на първичните си страхове, навярно по различни причини – липса на достатъчно информация, особености на средата на растеж, натрупани предразсъдъци от едно друго време и т.н. Можем да изброяваме още дълго време.

Какво ни разказва „ДОБРИ“? Разказва ни историята на бежанец, изгубен из красивите и необятни български гори, след като е пресякъл нелегално границата. Скитащият се странник се натъква на овчаря Кольо, като от тук насетне започва и сблъсъкът на два различни свята. На различни етнос, език и култура. А съвсем скоро те ще трябва да се изправят срещу страха и агресията на хората от близкото село. И ще трябва да опитат да се справят с тях.

В главните ролите ще видите Йордан Петков – Дуньо, Ламине Бамба, Тони Тодоров и Емил Марков. Във филма взимат участие и голям брой местни жители. Главен оператор е Даниел Делчунков, а монтажът е поверен на Димитър Андреев – Лалри. Сценарият е написан в сътрудничество между Орлин Милчев и Радослав Петров.

Зад късометражната продукция застава НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в партньорство с Timeless Production Group и Dream Team Films.

Филмът „ДОБРИ“ излиза официално на екран тази година и ще може да се види в програмата на различни национални и международни фестивали.

 

 

Източник:

http://www.vibes.bg/

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*