Плаващ град ще се стори в Тихия океан

Времената са такива, че научно-фантастичните филми, вече не са толкова фантастични. Така се случва, че колите могат да плават, да не говорим, че скоро ще са напълно автономни. Децата замениха класическото колело и се придвижват с модерни hoverboard-ди. Общо взето нещата се променят. За това и проекта за плаващ град, въобще не ме изненадва.
Интересното обаче е, че вече не са само на проект, а започват да строят съвсем скоро!

Компанията Seasteading Institute съвсем скоро е сключила договор за строителство на плаващ град в Тихия океан, което трябва да стартира след две години. Страната която е подкрепила проекта е Френска Полинезия.
Френска Полинезия (на френски Polyn?sie fran?aise) е отвъдморска територия на Франция със статут на департамент, има свои представители във френския сенат и парламент. Френска Полинезия се състои от 5 островни групи с обща площ 3 936 км2:

Плаващ град (Super Handy)

Но за да стартира проекта, той трябва да спазва няколко правила.
Водния Град трябва да бъде в полза на местната икономика и безвреден  за околната среда. Ако тези условия бъдат изпълнени, нормативни актове ще бъдат съставени през следващата година и строителството се очаква да започне през 2019 г

За сега плановете на проекта са главно художествени графики и компютърни изображения. Предвижда се всяка плаваща общност да включва съоръжения за здравеопазване и медицински изследвания, ферми за аквакултури и сигурни енергийни централи.

Плаващ град (Super Handy)

Дизайнът се основава на план за плаващи платформи, които могат да бъдат пренаредени според нуждите на всеки град. Платформите ще бъдат направени от армиран бетон и трябва да са в състояние да издържат триетажни сгради. В плаващите помещения ще се помещават офиси, апартаменти и хотели в продължение на 100 години. Прогнозната цена на такъв град помещаващ от 200 до 300 жители е около $ 167 милиона.

Плаващ град (Super Handy)

Дали това наистина е възможно, ще видим! Надяваме се скоро да има повече информация.

Източник:
http://www.iflscience.com/technology/plans-for-worlds-first-floating-city-built-in-pacific-two-years-time/

 

 

 

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*