Невероятните снимки от конкурса за подводна фотография 2016

Под вълните в океаните и моретата се крие един друг свят, свят достъпен за повечето от нас през обектива на някой авантюрист, фотограф. В тази статия ще Ви покажем някои от най-добрите кадри направени за конкурса Ocean Art Photography competition.

Носител на голямата награда е Мати Смит със зашеметяващата си снимка по-горе на корицата. Снимката е кръстена “Pacific Man of War” и е направена около бреговете на Bushrangers Bay, Австралия. Снимката впечатлява с осветление и композиция и е запечатала уникално същество от примитивен клас Хидровидните. Тези същества се срещат в Индийския и Тихия океан.

Ние ще покажем няколко от най-добрите фотографии, но има още десетки, които може да разгледате тук: проверeте тук .

 

content-1484133764-ocean2

“Огледалце, Огледалце” Трой Майн е запечатал тази невероятна Зелена костенурка във водите на “Големия бариерен риф”. Тази невероятна фотография му е донесла 3-то място на конкурса в категория “Широкоъгълни”

 

content-1484134137-ocean3Първо място в категория “Макро” заема този абстрактен живопис на калмар. Снимката е дело на Денис Корпус и е направена във Филипините.

 

content-1484134251-2nd-behavior-oa16-gino-symus-800px

Чифтосване на две жаби в Белгия на Gino Symus e фаворита в категория “Морски живот”

 

Морски живоот

Няма смисъл да коментираме сливането на човека с природата. Снимката е направена в Тайланд, дело на фотографа Lawrence Alex Wu.

Още фотографии от конкурса може да разгледате тук: проверeте тук .

Източник: http://www.iflscience.com/

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*