Можем ли да контролираме гравитацията?

произвеждаме гравитационни полета чрез магнитни такива, да ги контролираме и изучаваме, да създаваме нови технологии чрез тях?

Изглежда доста дръзко, но точно това предлага проф. Андре Фюсфа (Andr? F?zfa) от Намурския университет. Статията на професора е публикувана в научното сп.Physical Review D, а ако последваме неговите предложения, може да успеем да трансформираме физиката изцяло и да разклатим Айнщайновата теория на относителността.

В момента учените изследват гравитационните полета пасивно – те наблюдават и се опитват да разберат съществуващите гравитационни полета, създадени от едри инертни обекти като звездите или планетата Земя. Изследователите не са способни да ги променят, както правят с магнитните полета.

Точно това безсилие довело Фюсфа до новия революционен подход – да се създадат гравитационни полета чрез контролирани магнитни полета и да се наблюдава как тези магнитни полета могат да изкривяват пространството и времето.

Предоставяйки математически доказателства, проф. Фюсфа предлага да се създаде устройство, което да създава откриваеми гравитационни полета. Устройството ще се базира на свръхпроводими електромагнити, което означава, че ще разчита на технологии, използвани често в ЦЕРН и ITER (Международен термоядрен експериментален реактор).

Цялата статия прочетете ТУК

Източник: www.megavselena.bg

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*