Маса от две палета

Тази интересна масичка можете да поставите в двора на къщата или на вашата тераса, на нея можете да пиете сутрешното си кафе и да се наслаждавате на прекрасните моменти. Поради непретенциозния си дизайн масата е подходяща и за вътрешно обзавеждане. Благодарение на четирите си колелца позволява бързото и разместване, и не задължава със строго определено място. Ако използвате масата навън можете да обработите дървесината с боя, лак или друго защитно покритие

12

 

Какво е необходимо за да я изработите: 

3

  •  2 дървени палета;
  • 4 колелца;
  • винтове и гайки за колелата;
  • парче дървесина 4х4 или друг материал с който да отделите двете палета на поне 20см;
  • Г-образни метални скоби;
  • винтове за скобите;
  • по желание боя за дърво.

4Как да я изработите:

1.    Определете с каква височина искате да е масата, ако се налага повдигнете конструкцията с парче дървесина над краката. Ако искате да нанесете боя, изчакайте да изсъхне.

2.    Монтирайте четирите колела в ъглите на  едно от палетата, като ползвате болтчета и гайки.

3.   Изрежете четири парчета дърво за четирите “крачета”, които да монтирате между двете части на масичката. Ако искате ги обработете с боя за да се съчетаят с конструкцията и изчакайте да изсъхнат добре. Можете да захванете краката за повърхностите на двете части с лепило или да ги монтирате с Г-образни метални скоби от вътрешната част. Поставете по една или по две метални скоби за всяко от четирите парчета и ги захванете с винтчета. За да не се виждат скобите можете да нанесете върху тях боя.

Ако желаете можете да отрежете шперплат и да го използвате като горен плот за масата, а различните отвори за съхранение на книги, списания и др.

Източник: www.comfort.bg

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*