Глинен лебед за градинска декорация

Вижте на какво попаднах днес. На тези прекрасни  лебеди от подръчни материали които могат да допълнят визията на вашата градина. В статията на страница  www.goodshomedesign.com пише, че тези прекрасни украшения са много лесни за направа, но дали е така. Все пак по техни думи всичко може да ви коства само няколко часа, но за да се получат нещата следвайте техните  инструкции и  набавете следните материали.

  • 1 пластмасова бутилка от 5 литра
  • Остър нож
  • Метална пръчка или тръбичка
  • Почва за цветя
  • Глина
  • Четка
  • Оранжева и черна боя

diy-swan-planterКато начало отрежете голяма дупка в стената на бутилката. Напълнете бутилката с почва и пробийте малък отвор в капака. Вземете една от металните тръбички и я огънете в S-образна форма,(може да използвате чук за целта)след това я поставете в отвора на капака. (използвайте снимките за ориентир ) Нанесете един слой глина върху бутилката както е на снимката, като не покривате капака за сега. Вземете две метални решетки и ги натиснете от двете страни на бутилката. Тази процедура трябва да се извърши преди глината да стегне.  Използвайте ръцете си за да прилагате глина по решетките така, че те да заприличат на криле. Използвайте пръстите си за модел на перата.

След това започнете покриването на металната тръбичка с глина. Може да използвате медицински бинт, като го увиете около слоя глина за шията. Това ще улесни нанасянето на втори слой. Оставете да изсъхне за няколко часа преди да оцветите човката и очите на вашият прекрасен лебед. Вече може да посадите любимите си цветя в него.

Отново повтарям, че не винаги е нужно да даваме много пари за декорация и мебели , а можем да ги направим сами. Разбира се, ако имаме време и нерви : )

Източник:  www.goodshomedesign.com

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*