Първят в света робот-гигант, управляван от екипаж

Вече е 2017 година! Е, крайно време е хората да имат по някой друг гигантски робот в гаража си. Знаете ли? Май вече има! Казва се  METHOD-2,  и е 4-метров гигант, който по-скоро е излязъл от фантастичен филм, но е истинско превозно средство.

Е, не е най-съвършения за момента, но вдъхва надежда. Средството си има пилотска кабина от която стават всички команди. Както можете да видите в клиповете, гиганта не е напълно автономен, все още. Поддържа се от здрава верига в изправено положение и се нуждае от постоянно захранване, но кой знае…може скоро да се разходи и по нашите улици.

 

Това е работата на корейската компания Hankook Mirae. Дизайнер е Виталий Булгаров , който е работил като индустриален дизайнер в Panasonic, Бостън Dynamics Google. Освен, че е разработил множество машинарии,  той е помогнал и с дизайна на много филмови роботи, като: Трансформърс, Robocop и други… (Странно, не пишеше нищо за Аватар, а според мен гиганта се е появил точно от там.)

Има много спекулации спрямо разработваното изделие или наречено от компанията превозно средство. Поради много съмнения в ефективността на гиганта, Булгаров пуска и долното видео, за да покаже, че металното същество има потенциал. Макар и много от западните критици да смятат, че света не е готов да използва такива устройства, компанията споделя, че това е техния възглед за превозни средства на бъдещето.

Ефективно или не, не можем да не признаем, че изглежда доста впечатляващо. Дали ще сме живи да видим тези машини на строителната площадка или впрегнати за нещо друго не знам, но компанията споделя, че ще представят завършен вариант на Гиганта още тази година. Само се надявам, ако проработи, да не му вградят и някоя картечница.

Източник:
http://www.iflscience.com/technology/worlds-first-supersized-manned-mech-takes-its-first-steps/

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*