Къща от пластмасови бутилки

В тази статия ще Ви представя една интересна идея, която определено не се среща всеки ден. На мен лично много ми допадна, защото идеята за къща от пластмасови бутилки в двадесет и първи век е повече от гениална.
В миналото хората са казвали, че за да има смисъл съществуването на даден човек,
то той трябва да постигне поне следните три неща през живота си, да засади дърво, да създаде семейство и разбира се, да построи къща. За съжаление в днешно време създаването на дом не е лесно начинание, дори закупуването на апартамент е сложна задача за съвременния човек, няма да споменавам трудностите с които може да се сблъскате при желание за строеж на мечтаната къща.
Но нека си представим, че всеки един от нас, в бъдеше ще има възможността да създаде мечтания дом, без да жертва много нерви и пари.
Самият аз съм голям любител на бирата, а с момчетата щом заседнем…е направо няма спиране и да си призная, вече имаме голяма колекция от пластмасови бутилки. Въртят ни се в главите по няколко идеи, но за сега ще ги запазя в тайна.
Само си представете, всичката тази световна консумация на бира и други напитки. Да, човечеството е готово да строи безброй, прекрасни и сравнително евтини жилища, но уви…

Нека се върнем към прекрасната къща, която е не само евтина, а и екологична. Винаги съм подкрепял идеята, че нещо трябва да се прави с отпадъчните материали, а знаете колко е трудно обработката на вече използвана пластмаса. Разбира се, това удоволствие няма да бъде напълно безплатно, но определено ще спести доста разходи, освен ако не смятате да изконсумирате течностите от всичките тези бутилки, сами.
Идеята за този тип къщи тръгва от Африка, проектите са дело на тамошни неправителствени организации. Пластмасовите бутилки се събират от кофите за боклук, пълнят се с пясък и с помощта на цимент се превръщат в домове за бедните жители. В клипът долу, може да видите повече кадри свързани с построяването на тези интересни жилища.

Надявам се статията да Ви е харесала.
Източник: http://www.goodshomedesign.com/

Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*