Как да направим игра за смартфон? Платформа без програмиране!

 

Кой от нас хора не е искал да създаде игра? А дори и да не си го е представял,  това се оказва не толкова трудно с една платформа която ще опиша тук. Честно казано тя е доста старичка, от далечната 2014 година, но за моя изненада аз я открих точно днес. Може би вече има по-модерни и ако е така, пишете в коментарите за да обновим информацията. Та на кратко ако можете да рисувате, но не и да програмирате, а искате да направите игра…това е точно за вас.

Мобилните игри са безспорно една от приятните екстри към съвременните смартфони и таблети, която практически всеки може да ползва. Но пък не всеки може да ги създава и този факт дава хляб на немалко програмисти, разработчици и всякакви специалисти. 

1

Проектът GameStylus.com  позволява създаването на мобилна игра просто чрез ъплоуд на графично изображение, музика, звуци и текст. След това платформата ги обединява в игра, елиминирайки нуждата от писане на сложен програмен код, тестове, проверки за съвместимост и пр.

Казано иначе, GameStylus дава безплатен достъп до уеб интерфейс, чрез който кандидат-създателите на игри могат да ъплоудват всички елементи (картинки, музика, звуци и пр.) и да укажат какво трябва да се случи в играта. А чрез GameStylus приложението игрите не само могат да с играят, но и да се конвертират в самостоятелни приложения, които да бъдат разпространявани през Google Play и други магазини за Android програми.

2

Според официалната информация, системата на GameStylus е конструирана предимно за създаването на Adventure игри, но могат да се създават и други. Към момента на сайта на проекта има няколко създадени по този начин простички игри за деца, но също и две доста развити Advetnure заглавия, които се предлагат и в Google Play – Alvin Fish celebrates Xmas и Mutants versus The Chosen: Kidnapped.

3

За хората които проявяват интерес към идеята, разработчиците на проекта GameStylus предлагат както базови инструкции, така и по-задълбочени напътствия от тип “стъпка по стъпка”, придружени с образователни клипчета (които можете да видите и по-долу).

В заключение остана да добавим само, че използването на платформата GameStylus е абсолютно безплатно. Това важи и за потребителите, които искат да предлагат игрите си като платено съдържание. Те могат да ги направят с помощта на GameStylus, а екипът на платформата ще има грижата за конвертирането им в пълноценни Android приложения, подходящи за разпространение чрез Google Play. В този случай приходите от играта се поделят между нейните създатели и екипа на GameStylus.

Източник:
http://pcworld.bg/
Facebook коментари

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*